משפחה
FAMILY
תחומי עיסוק
יצירת קשר
משרדו של עו"ד נשיא עוסק בדיני משפחה, תוך הצבת הלקוח במרכז ומתן מענה אישי התפור למידותיו של הלקוח. המשרד מלווה את לקוחותיו בפן המשפטי, הפרוצדוראלי והאישי – גם יחד. עו"ד נשיא משלב פרקטיות המותאמות להליכים שעל הפרק: ליווי בהליכי הגישור ויישוב סכסוכים, ניהול הליכי חלוקת רכוש, תוך סיוע באקטוארים מהמובילים במשק, ניהול הליכי גירושין בבית דין רבני, ניהול הליכי גירושין בבית משפט לענייני משפחה ועוד.
בעת ניהול תיקי משפחה, המשרד משלב ידע רב מתחומים מגוונים התורמים להצלחת ההליכים באופן מיטבי, לדוגמה: המשרד בעל ידע וניסיון בתחום דיני מקרקעין דבר המסיע רבות בהליכי מימוש הנכסים המשותפים. בנוסף, המשרד מגלם בחובו ידע רב מעולם העסקים ומדיני החברות המיטיב עם לקוחותיו בכל הקשור לחלוקת נכסים בין בני הזוג. כמו כן, למשרד יש ידע וניסיון רב בהליכי הוצאה לפועל – דבר המסייע בגביית חובות המזונות וכ"ו.
לא זו אף זו, המשרד עוסק בדרך השיגרה בהליכים הקשורים בדיני משפחה ובניהם: צוואות וירושות, ייפוי כוח מתמשך וסכסוכים במשפחה, בין אחים ובין הורים וילדיהם.
משרדנו עוסק במספר קטגוריות בדיני משפחה: הליכי גירושין, ידועים בציבור וזוגות חד מיניים, הסכמי ממון וחלוקת רכוש, צוואות, עזבון וירושות, אפוטרופסות וייפוי כוח מתמשך.
הליכי גירושין
הליך משפטי המסיים את קשרי הנישואים של בני זוג בדרך, שהגבר נותן גט בידי אשתו. בישראל ישנם מספר סוגי נשואים: כדמו"י (כדת משה וישראל) נשואים אזרחיים ועוד. בני זוג שנישאו כדמו"י נדרשים להתגרש בבית דין רבני. לעומת זאת, אלה שנשאו נשואים אזרחיים ידרשו להתגרש בבית משפט לעניינים אזרחיים. אפשר שהליך הגירושין יהיה בהסכמה – זהו הליך קצר בו שני הצדדים נותנים את הסכמתם להתגרש. בשונה, ניתן שההליך לא יהיה בהסכמה – מצב בו צד אחד רוצה וצד שני מסרב (בדרך כלל הגבר). לרוב, הליך של גירושין שלא בהסכמה – הוא ארוך, כואב ומסורבל ובו נדרשת סיבה לגירושין יחד עם לחץ של בית הדין הרבני על הגבר, עד שיגיד – רוצה אני.
ידועים בציבור וזוגות חד מיניים
ידועים בציבור הוא מעמד משפטי של בני זוג הגרים ביחד, מקיימים משק בית משותף וכ"ו – אך אינם נשואים. זוהי פרוצדורה המבקשת להעניק לזוגות, שאינם רשאים להינשא בהתאם לחוקי המדינה או שבוחרים לחיות כך – את זכויותיהם בכלל וזכויותיהם הכלכליות – בפרט בדומה (לא באופן זהה) לזוגות נשואים.
הסכמי ממון וחלוקת רכוש
הסכם ממון הנו הסכם שנערך בין בני זוג והעוסק באופן חלוקת הרכוש במקרה של סיום מערכת היחסים בניהם. את ההסכם ניתן לערוך לפני הנישואים, במהלך הנישואים ו/או לאחריו. חשוב לערוך הסכם ממון איכותי ונכון, כך שבעת משבר הצדדים יוכלו להישען באופן מיטבי ושלא ידרשו להעמיק את הקרע והסכסוך שבניהם. ההסכם נדרש להתייחס לרכוש בתקופה שלפני הקשר, רכוש דלא ניידי, מזומנים, חסכונות, קרנות השתלמות, תכשיטים ושאר רכוש יקר ערך.
צוואות, עזבון וירושות
כלי משפטי המאפשר לאדם לשלוט על אופן חלוקת רכושו לאחר פטירתו. בדרך זו, המוריש יכול להחליט למי הוא מעוניין להוריש את רכושו, אילו חלקים ברכושה הוא מוריש ובאילו תנאים הירושה תעבור ליורשים. ישנם מספר סוגי צוואות: צוואה בכתב יד, צוואה בעדים , צוואה בפני רשות וצוואה בעל פה. לכל סוג צוואה יש יתרונות וחסרונות, כל שכן כל סוג של צוואה נדרש לעמוד בתנאים המפורטים בחוק.
כאן המקום לציין, שעזבונו של אדם, שלא הותיר צוואה, יחולק לפי חוק הירושה וללא כל קשר לרצון הנפטר.
אפוטרופסות וייפוי כוח מתמשך
ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי הנותן בידי כל בגיר, המבין את משמעות הדבר, לקבל את ההחלטה – מי יטפל בענייניו בזמן שהוא אינו יכול לעשות כן: דמנציה, חוסר הכרה, מחלת נפש ועוד. ייפוי כוח מתמשך יכול להיות בעניינים אישיים, רפואיים ובענייני רכוש, בכולם או בחלקם. האדם שעורך ייפוי כוח מתמשך יכול לקבוע תנאים והנחיות למיופה הכוח מה לבצע ולעשות ובאילו מצבים. הליך זה מחליף את הליך האפוטרופסות – שם בית המשפט מכתיב מי יהיה האחראי על האדם במצבים מעין אלה. מכאן, עסקינן בהליך הומני המתחשב ברצונו של אדם – כבודו.