הודעה צד שלישי

מה זה- ״הודעה צד שלישי״?

להלן הסבר על דרך הדוגמה: דוד רכש את ביתו מקבלן בניין. לאחר תקופה, וללא כל שינוי בדירה – מכר דוד את ביתו לחברו יוסי.

בהסכם המכר כתבו – ״כל תקלה במערכת האינסטלציה של הבית הינה תנאי יסודי לעסקה ומאפשרת פיצוי מוסכם של 100 אלף שח לצד הנפגע״.

זמן קצר לאחר שיוסי נכנס לבית, הוא גילה כי ברזי המים במקלחת הבית אינם תקניים. יוסי, מיד נזכר בתנאי היסוד ובפיצוי המוסכם עליו הסכים עם חברו הטוב דוד.

מאושר אץ לו רץ לו יוסי לבית המשפט ותבע את חברו דוד בטענה שזה האחרון מכר לו בית עם ברזים לא תקניים וזאת בניגוד לתנאי יסוד עליו הסכימו ולכן מגיע לו פיצוי של 100 אלף שח.

דוד מבולבל – האם יידרש לשלם ליוסי את הפיצוי המוסכם? כמובן, הנושא מורכב וטומן בחובו מרכיבים רבים. יחד עם זאת, ניתן לומר שהדרך של יוסי לקבל את מבוקשו מחברו הטוב ארוכה ביותר, אם בכלל. כפי שניתן להבין הדוגמה מעלה שאלות רבות ומגוונות, כגון: מהו תנאי יסוד לעסקה? מהו פיצוי מוסכם? ועוד. מי שעוקב- על דברים אלה עמדתי בקצרה בפוסט אחר שכתבתי.

כאן, הרחיב ולו במעט על אפשרות נוספת שעומדת לרשותו של דוד, והיא- ״הודעה צד ג׳״. אז, מה זה הודעת צד ג׳?

דוד יכול ואף נדרש להודיע לקבלן (להלן צד ג׳) שמתנהלת נגדו תביעה. היה ובית המשפט יחליט שיוסי צודק, אז לטענתו של דוד על בית המשפט להאשים את הקבלן בנזק ולא אותו, שהרי הקבלן הוא שהתקין את הברזים מלכתחילה. הנה, מצב בו יש תובע ונתבע, כאשר הנתבע גורר להליך נתבע נוסף (צד ג׳) בטענה שהוא זה שאחראי לנזק וכך גם לפיצוי. כמובן, אם וכאשר בית המשפט יחליט שיוסי צודק.

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן